Over Jennifer

Ligilo (Esparanto voor verbinden) is mijn thema. Veilig verbinden. Want in een maatschappij waarin alles met iedereen verbonden is, is een veilige, betrouwbare verbinding des te belangrijker. Je wilt vol vertrouwen gebruik maken van internet, zonder continue het gevoel te hebben zelf het product te zijn.

Ik ben Jennifer Veldman en ik houd mij bezig met Ligilo – verbinding. Afgestudeerd in culturele antropologie en ontwikkelingssociologie en nieuwe media en digitale cultuur ben ik iemand die mensen verbindt. Ik ben digitaal antropologe – cultureel antropologe in de cultuur van digitalisering. Ik laat niet alleen de voordelen, maar ook de risico’s van een digitaliserende maatschappij zien. De verbinding tussen de digitale en de anologe maatschappij.

Ik heb een sterke behoefte iets bij te dragen aan de wereld. Mensen, digitale cultuur, zelfbeschikking en milieu liggen mij aan het hart. Dit draag ik uit in mijn werk. Het kan haast geen toeval zijn dat ik ben geboren in het jaar dat de Berlijnse muur viel en het internet over de wereld werd losgelaten. Het jaar dat een belofte van wereldwijde verbinding werd verkondigd.

Wat kan ik?

Als onderzoeker en workshophost ben ik betrokken bij verschillende projecten die zich richten op sociaal-politieke (ethieke) aspecten van het internet. Het liefst werk ik met projecten die aandacht hebben voor de maatschappij vanuit een bottom-up benadering. Projecten waarin terugkoppeling van de eindgebruiker centraal staat in het proces.

  • Snelle analyse van sociale en maatschappelijke verhoudingen.
  • Complexe ideeën en theorieën simpel overbrengen.
  • Mensen enthousiasmeren en stil laten staan bij hun eigen standpunt en rol in verschillende onderwerpen.

Sinds de zomer van 2018 ben ik DataWatchers aan het oprichten en ontwikkelen.

Lees meer over mijn werkzaamheden in mijn portfolio.
Of neem contact met mij op.

Links:
DataWatchers
portfolio
contact