Wie

In een maatschappij waarin alles met iedereen verbonden is, is een veilige, betrouwbare verbinding des te belangrijker. Je wilt vol vertrouwen gebruik maken van internet zonder zelf het product te zijn. In DataWatchers onderzoek ik een antropologische blik de voordelen en de risico’s van een steeds verder digitaliserende maatschappij en vooral hoe wij ons hier in staande kunnen houden.

Als een echte Millennial heb ik een sterke behoefte iets bij te dragen aan de wereld. Mensen, digitale cultuur, zelfbeschikking en milieu liggen mij aan het hart. Dit draag ik uit in mijn werk. Het kan haast geen toeval zijn dat ik ben geboren in het jaar dat de Berlijnse muur viel en het internet over de wereld werd losgelaten. Het jaar dat een belofte van wereldwijde verbinding werd verkondigd. Vandaag staat de definitie van het woord ‘verbinding’ ter discussie. Want wanneer zijn we echt met elkaar verbonden?

Wat kan ik?

In verschillende rollen ben ik betrokken bij verschillende projecten die zich richten op sociaal-politieke (ethieke) aspecten van het internet. Het liefst werk ik met projecten die aandacht hebben voor de maatschappij vanuit een mutlidisciplinaire benadering. Projecten waarin terugkoppeling van de eindgebruiker centraal staat in het proces.

  • Doorzien sociale en maatschappelijke verhoudingen in verschillende lagen van de samenleving.
  • Verbinden. Mensen, organisaties en projecten.
  • Complexe ideeën en theorieën simpel overbrengen.
  • Mensen enthousiasmeren en stil laten staan bij hun eigen standpunt en rol in verschillende onderwerpen.

In de zomer van 2018 heb ik DataWatchers opgericht.

Lees meer over mijn werkzaamheden in mijn portfolio of neem contact met mij op via jennifer [at] datawatchers.eu.

Links:
DataWatchers
portfolio