Millennials samen sterk!

Als millennials worden we beschuldigd van narcisme, luiheid, en egocentrisme.

Als millennials kampen we met een historisch hoog aantal mensen dat klachten heeft van eenzaamheid, angst, chronische stress of zelfs thuis zit of heeft gezeten met een burn-out.

Als millennials lijkt het alsof we, ten opzichte van voorgaande generaties, nergens tegen opgewassen zijn.

Als millennials voelen we ons verantwoordelijker dan ooit tevoren voor ons aandeel op de wereld.

Als millennials zijn we hoog individualistisch opgevoed. Als millennials moeten we samen sterk staan om dit aandeel positief te maken.

 

Problemen

Geboren tussen 1980 en 1995-2000 zijn wij de generatie van de ‘millennials’. Volwassen geworden in de periode dat digitale technologie haar intrede in de commerciele markt inzet. Wie van ons kent niet de eerste mobiele telefoons, en heeft zich hierop eindeloos vermaakt met snake? Wie van ons heeft niet een msn en/of hyves account gehad?

Zoals voorgaande generaties te kampen hadden met heropbouw na de twee grote oorlogen, feminisme, kernwapens en de koude oorlog, kennen wij eigen uitdagingen van onze eigen tijd. Zo nemen de gevolgen van klimaatverandering (die al in de jaren ‘50 bekend werden) nu serieuze vormen aan. Staan er mede door het internet geldbeluste, grensoverschrijdende bedrijven op die machtiger zijn dan het gemiddelde overheidsorgaan. Directe en indirecte, zichtbare, maar vooral onzichtbare gevolgen hiervan raken ons als maatschappij hard, met de millennials in het bijzonder.

Dat iedere generatie haar uitdagingen heeft is niets nieuws. Wat wel nieuw is, is het internet en de smartphone, die iedere dag het nieuws van ver weg dichtbij brengen. We zijn globaal meer verbonden dan ooit. Een zege en tegelijkertijd onze vloek. Want het verbindt ons digitaal globaal, maar we lijken verder weg van elkaar te staan. Hoogst individualistisch opgevoed en veel met ons hoofd in een computer of telefoon hebben we een groot aantal ‘vrienden’. Mensen waar we goed mee overweg kunnen, en die waarschijnlijk een goed contact zijn. Van deze vrienden, hoeveel staan er voor je klaar als het echt nodig is? En voor hoeveel laten we ons masker zakken als het eigenlijk niet zo goed gaat? En hoe behandel jij jouw vrienden? Laten we ècht onszelf zien?

Gesprekken

De generatie van de millennials geeft steeds vaker aan met hun werk ‘impact’ te willen maken: we willen iets bijdragen aan een groter geheel. We voelen de frustratie van een wereld vol problemen die steeds dichterbij lijkt te komen. We voelen ons verantwoordelijk, maar lijken minder grip op de wereld om ons heen te hebben. Iedereen heeft een mening en wil gehoord worden. Online kan het lijken alsof er een groter publiek is, maar wie durft nog zijn/haar mening in het gezicht van een professor of baas te geven?

Laten we als generatie elkaar niet langer (digitaal) overschreeuwen, maar met elkaar in gesprek gaan. Elkaar in het gezicht aan te kijken, zonder internet. Eerlijke gesprekken, waarin we niet alleen de mooie succesvolle verhalen, maar ook de lelijke, moeilijke kanten van ons bestaan benoemen. Gesprekken waarin we elkaar ècht leren kennen en met èchte oplossingen kunnen komen. Waarin we samen één front kunnen vormen. Samen staan we sterk.

Bijeenkomst

Herken jij jezelf hierin en ben je geboren tussen 1980 en 1995? Kom dan op 9 mei tussen 19:00u en 21:00u naar de Waag. Hier gaan we met elkaar in gesprek. We hebben het niet alleen over de succesverhalen, maar dagen we je uit om ook te komen vertellen waar jij tegenaan loopt of hebt gelopen. We hoeven het niet alleen te doen. Samen kijken naar hoe we de problemen als generatie aan kunnen pakken. Samen staan we sterk. In verband met logistiek graag aanmelden door een mail te sturen.