Reclaim yourselfie

Het zijn die momenten van alleen zijn in combinatie met èchte gesprekken – conversatie, reflecteren op jezelf en elkaar, meningen uitwisselen en onderbouwen – die belangrijk zijn om jezelf te ontwikkelen als persoon. In deze momenten ontdek je jouw reactie op jouw leven en omgeving. Je maakt een verbinding met jouw omgeving, zonder jezelf daarbij uit het oog te verliezen.

Er is nu een toenemende groep mensen die minder ervaart wat er gebeurt, maar het alleen online leest of ziet. Op moeilijke en oncomfortabele momenten, dat we alleen zijn, als we moe zijn, dat we worden tegengesproken, en zo veel meer, vluchten we in het internet, in de telefoon of computer. We leren hierdoor niet te luisteren naar onszelf, of zelfs een ander, maar sluiten ons af van de fysieke wereld en blijven gewillig in onze eigen bubbel hangen. We moeten weer leren te luisteren, te praten, te voelen in een leven vol connectiviteit willen we kleine en grote uitdagingen samen aan kunnen.

De praktijk om weer te verbinden met het lichaam onder het hoofd is hiervoor essentieel. Hoe kunnen we verder gaan zonder enkel en alleen een verlengde van onze apparaten te worden?

Hoe kunnen we controle en bewustzijn krijgen over onze omgang met computers?